3 dolog, amiért fontos a saját gyógyulási út megtalálása

Tanmese

Miért fontos a próbálkozás? Ha elindulsz a gyógyulás útján, fontos, hogy megtaláld a saját utadat, a gyógyulásod útját. Ehhez egy fontos tanmesét hoztam számodra. 

lelki okok feltárása

A gyógyulás kulcsa a kezedben van. Figyelj az utadra, az előtted álló kapukra, és ajtókra, mert nem biztos, hogy zárva van az, amiről úgy gondolod.

Mindig tegyél egy próbát. Ha szükséges tegyél még egyet. Mindig próbáld újra. Ne nyugodj bele. Igaz ez az étkezés, a segítők és a mozgásforma megválasztására is.

Mit jelent a saját út?

 1. Kérj segítséget

 – Először is megtalálni azokat az embereket, akik személyre szabottan Neked tudnak segíteni.

 – Hogyan válaszd ki? Hallgass a szívedre, hallgass saját magadra. Érezned kell, kivel tudsz együtt dolgozni. Hunyd le a szemed és gondolj rá. Mit érzel a testedben? A sejtjeid örülnek vagy szomorúak a közös munkától?

 – Ha szeretnél tőlem személyre szabott, szakértő segítséget kapni, itt bejelentkezhetsz. 

2. Táplálkozz másképp

 – Minőségi étel. Adj a tested számára minőségi ételeket, megfelelő módon. Ha eddig ettél bármilyen gyorséttermi ételt, akkor azt kezdd el csökkenteni, a legjobb lenne, ha nem ennél ilyeneket.

 – Fogyókúrák. Hagyd magad mögött az extrém, szélsőséges fogyókúrákat. Minden fogyókúrát hagyj abba! Máris. Helyette kezdd el táplálni a tested.

 – Hallgass a testedre. Az előforduló betegségeid kapcsán kapsz listákat, amin javasolt, tiltott és támogatott ételféléségek felsorolását találod. Kezdd el figyelni a tested, hogyan reagál a bevitt táplálákra. Táplál-e Téged az adott étel vagy a javasolt étrendkiegészítő?

 3. A próbálkozás bátorságáról

És akkor itt van a tanmese, szeretettel Neked.

Egy király meg akarta tudni, ki a legalkalmasabb egy fontos posztra, ezért próbára tette udvarát. Erős és bölcs férfiak sokasága állt körülötte.
– Halljátok-e ti bölcsek – így a király -, van itt egy feladat: hadd lám, ki olyan ügyes közületek, hogy meg tud birkózni vele.
Odavezette őket egy irdatlan nagy lakathoz, amilyen hatalmasat még egyikük se látott.
– Itt látjátok a legnagyobb és legsúlyosabb lakatot, ami országomban valaha létezett – mondta a király. – Melyikőtök képes rá, hogy kinyissa?
Az udvaroncok legtöbbje tagadólag csóválta a fejét. Néhányan – akiket bölcsnek tartottak – szemügyre vették közelebbről a lakatot, de bevallották, hogy nem tudnak megbirkózni vele. Mikor pedig a bölcsek, így vélekedtek, hogy a feladat túl nehéz, nem  tudják megoldani.
Csak egy vezír mert odamenni a lakathoz. Szemügyre vette, körbetapogatta ujjaival is, próbált mozdítani rajta arról is meg arról is, míg végül elszánta magát, és nagyot rántott rajta.
És lám a lakat kinyílt.
Ugyanis nem volt bekattintva, csak a helyére illesztve, és csak bátorság meg elszántság kellett ahhoz, hogy ezt valaki észrevegye és bátran cselekedni merjen.
– Rád bízom az udvari hivatalt – szólt a király -, mert te nem éred be azzal, amit látsz vagy hallasz, hanem használod a saját tudásodat is, és megvan benned a bátorság, hogy próbát merj tenni.
(Nossrat Peseschkian történeteiből)

Fontos, hogy harmonizáld lelki és testi szinten mindazt, ami benned megváltozott.

Boros Ildikó

Vedd vissza az irányítást az egészséged felett!

Amint elindulsz a téged érintő betegségek megértése útján te magad is tapasztalni fogod, hogy olyan, mélyen legbelül levő érzelmek, helyzetek, állapotok kerülnek felszínre, melyekkel lehet, hogy nem tudod, hogy mit kezdj. Ha nehéz ezt egyedül csinálnod, a lelki okok feltáráshoz bátran kérj segítséget, találd meg a megfelelő segítőt.

Válassz csomagot!