Boros Ildikó

önismereti tréner, intuitív coach

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán diplomáztam, majd  középvezetőként a felhalmozódott stressz kezelésére fordultam az alternatív módszerek felé: coaching, meditáció, ThetaHealing, ThetaFloating, Rebirthing, kundalini meditációk, melyeket először használtam, majd elkezdtem belemélyülni és megtanulni.

Fő profilom: A lélek harmóniája, az inzulinrezisztencia, hisztamin intolerancia, pajzsmirigy, mióma, meddőség, testsúly, PCOS lelki háttere, megértése, feloldása, melyek nagy részében magam is érintett voltam.

Megtapasztaltam, hogy a megismert módszerek hatékonyan támogatták a felépülésem, így képes vagyok visszatalálni az egészséghez.

Több ezer egyéni ülést követően hoztam létre a tréningeket, workshopokat.

Boros Ildikó lelki okok feltárása inzulinrezisztencia hisztamin intolerancia pajzsmirigy fogyás meddőség pcos

Hiszem és megtapasztaltam, ha a lélek gyógyul, gyógyulni kezd a test is. 

Új nézőpontot adott…

… egy betegségsorozat:  Dengue-láz, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy és testsúly gondok, glutén- és tejérzékenység, mióma, ciszta, ízületi gyulladás, hisztamin intolerancia, leptin rezisztencia.

A testem csak üzent és üzent…

… és én nem hallottam meg az üzeneteit. A folyamat megállíthatatlannak látszott egy pontig. A legmélyebb utat bejárva felderítettem, hol és mi billentett ki az egyensúlyomból. Elkezdtem feltérképezni, hogyan tudnék újra kapcsolódni a testemhez, az életemhez. Módszeresen kiástam a fájdalompontokat.

2012 óta ezzel a belső megtapasztalással segítem és támogatom azokat, akik szeretnének térképet kapni az egészségük helyreállításához, a betegségeik lelki okainak feltárásában és megoldásában.

Hogyan is kezdődött                                                     ….testsúly

… hogy küzdeni kezdtem a testsúlyommal. Küzdöttem vele, le akartam győzni, a testem szinte az ellenségem lett. Valahogyan képtelen voltam újra kapcsolódni a testemhez, nem találtam hozzá az utat. Valami hiányzott. Valami nagyon hiányzott.

Női létem szárnyalását megtörte…                       …mióma, ciszta, pajzsmirigy

… ösztrogén dominancia, mióma, pajzsmirigy gondok. Olyanná vált az életem, mint egy hullámvasút. A hormonrendszerem a maga útját járta. Egyik baj elmúlt, és azonnal jött a következő. Annyi tünetem lett, hogy nem tudtam hova kapjak, hol kezdjem, mit tegyek. Nehéz volt a szembesülés, a testem rossz néven vette, hogy harcoltam ellene.

Az emésztésem rémálommá vált…                    …inzulinrezisztencia

…szinte semmit sem tudtam megemészteni. Egyre fáradékonyabb lettem, látásgyengülés, rendszertelenül fel-fel csapó fájdalmak a méhemből, felfokozottság és türelmetlenség, éjszaka nem tudtam elaludni, felfázások, ekcéma az arcomon, gyulladások, felfúvódások gigantikus méretben, lassan bármitől, tej és gluténérzékenység, hasmenések. Inzulinrezisztencia. Azt éreztem, a zsír kifolyik a bőrömön keresztül, ekkor híztam hirtelen 10 kilót. Soha nem éltem meg ekkora kilátástalanságot. Az éreztem, valaki elvette az életem, eltűnt az öröm az életemből.

 A nagy pofon…                                           …hisztamin intolerancia

…amikor hónapokon keresztül nem akart meggyógyulni a fülem, elkezdett zsibbadni a kezem, émelygés és fejfájás. Újra kibillentem az egyensúlyomból. Az étkezésem újra rémálommá vált.

Van kiút…

…mérhetetlen mélypontra kerültem, nagyon rosszul viseltem, hogy segítő szakemberként ilyen betegségsorozat érkezett az életembe. Feltettem magamnak a legnehezebb, legfélelmetesebb kérdéseket, és volt bátorságom megkeresni a válaszokat. Megvizsgáltam hol bomlott fel bennem az egység, mi billentett ki az egyensúlyomból.

Abbahagytam az ellenállást…

…a szembenézés alapjaiban változtatta meg az életemet és az életszemléletemet. Egy gondolat volt bennem: még nem tudom hogyan, de felépülök. Elfogadtam a testem állapotát, abbahagytam a küzdelmet. A kórházban töltött napok alatt együttérzés ébredt bennem a fájdalmammal, a hiányérzetemmel, az elkeseredettségemmel. Elfogadtam a bennem megjelenő érzéseket. Csak annyit éreztem, hogy a szívem mélyén melegség van, hogy nem veszett el, képes vagyok mindent mozgósítani a gyógyulásomért.

Kezdetben a munka világa…

…szárnyalást, kiteljesedést, rengeteg örömöt hozott, de megismertem a középvezetői lét bezártságát is, a korlátokat, az akadályokat, a határtalannak tűnő stresszt, az idegességet, az állandó, mindent felőrlő készenléti állapotot.  És amikor ezt már az egészségem is több ponton jelezte, váltanom kellett. Nagyot.

A kivezető utat…

…beszorított helyzetemből belülről indítottam el, keresni kezdtem, hogyan találhatok egyensúlyt a munka és a magánélet között, hogyan oldhatom belső szorongásaimat, a stresszt, hogyan erősíthetem magam, hogyan találhatok rá a belső erőmre.

Új kezdet…

…2009-ben kezdődött az új életem. A különféle ún. jobb agyféltekés tanfolyamokon (rajzolás, festés, írás) új nézőpontokat ismertem meg. Rájöttem, minden csak annak a kérdése, hogy én hogyan látok dolgokat, embereket, körülményeket, és egyszerű megoldás kínálkozhat helyzetekre, ha csak más nézőpontot használva látok rá ugyanarra. 

A belső világom felé fordulva megismertem, megtanultam és tanítok különféle önfejlesztő módszereket. 

A megújulás lelkesít. Szeretem inspirálni az embereket. Érzem az embereket, szeretném átadni azt a lelkesedést, tudást, tapasztalatot, ami bennem van.

Egyéni fejlesztő beszélgetések…

…2012-ben munka mellett kezdtem el az egyéni fejlesztő beszélgetéseket, a life coaching, a ThetaHealing, a ThetaFloating Coaching, az OH-kártya és a Rebirthing Újjászületés módszerekkel, közben kompetenciafejlesztő tréneri diplomát szereztem a METU-n, és elmélyültem a kundalini jóga meditációkban. 2015-től főállásban egyéni vállalkozóként dolgozom, egyéni konzultációt, workshopokat, tréningeket tartok. 

Már nem volt hová mennem, már jártam a világ több pontján, kerestem a helyem a burmai kolostorok meditációs mélységében, a vezenzuelai dzsungel határtalanságában, India legdélibb pontján, de el kellett kezdenem befelé haladni.

Ez nem olyan könnyű mindig, mint átrepülni egy másik kontinensre. Abban már volt rutinom, de ez a belső munka, hú, itt mennyi bizonytalanság van. 

Merek-e továbbmenni befelé?

Ez volt a kérdés.

Nem ment könnyen.

Sőt egy része nagyon-nagyon nehezen ment.

Olyan jó lett volna elfutni, de már nem volt hova. Magam elől elfutni lehetséges egyáltalán? Ez olyan szöges ellentétben állt az akkori igazságkereső önmagammal. 

Ha elfutottam volna, képtelen lettem volna a tükörbe nézni. Hiszen mit láttam volna?  Így hát maradtam.

Megálltam, belenéztem abba a tükörbe. 

Egy  spirituális tanfolyam ültem, persze azt gondoltam, hogy véletlenül vagyok itt, mert a harag vezetett. Akkoriban annyi, de annyi harag volt bennem, haragudtam majdnem mindenkire és persze a világra. Azt sem tudom, hogy fért el bennem annyi harag. A harag mondatok monoton módon ott ismétlődtek a fejemben és megállíthatatlannak tűntek.

Egyre csak ismételtem és ismételtem a belső sértettségem mondatait. A haragom rabul ejtett, nem is kicsit.  

„Az engesztelhetetlenség igazából csak annak árt, aki nem hajlandó megbocsátani. Az engesztelhetetlenség olyan, mintha mérget vennénk be abban a reményben, hogy a másik fog meghalni.”  Mark Gungor

Mert a ThetaHealing tanfolyamon megélt tapasztalataim átalakítottak. Amit addig csináltam, azt úgy és abban a formában már folytatni képtelenség volt. Egy hónapon belül végeztem el három theta tanfolyamot. Majd fél éven keresztül reggel-este önmunkát végeztem,  és hetente gyakoroltam a társaimmal. Ezzel tisztítottam önmagam, rengeteget haladtam, nagyon sokat megtudtam önmagamról, a gyökereimről, a mozgató tényezőimről.

Tisztább képet kaptam arról, ki is vagyok én, és eszközt, hogy változtassak. Éltem vele.

Hálás vagyok önmagamnak, hogy képes voltam fogadni a belső változásom energiáit. 

A létezés valódi öröme

Innen egyszerűen minden összeállt, megérkezés érzést adott, azt a biztonságot, hogy ezt valahonnan már tudtam, belülről éreztem, hogy ez tér az, ami számomra valamit jelent.

Értelmet nyertek olyan kifejezések, amiket korábban is hallottam, ám nem tudtam valójában mit jelent.

Először éreztem azt, hogy létezem, a maga teljességébén. Ami persze furcsának tűnhet, de másképp kezdtem el kapcsolódni a saját létezésemhez, és ez a kapcsolódás valódi tartalommal jelent meg bennem. Valódisága, élménnyel telisége a létezés valódi örömével kapcsolt össze.

Ezt a kapcsolódást kerestem, bár nem tudtam, megfogalmazni, hogy ezt kerestem.

Már nem kellett keresnem önmagam, mert velem volt, ott volt bennem.  

És ez egy olyan erő felismeréséhez vezetett, amit mások láttak kívülről, de sokszor kritikaként fogalmazták meg felém. „Te olyan erős vagy.” Szinte fájtak ezek a szavak. Most már tudom, hogy mit láttak mások. 

Kijöttem a negatív spirálból.

Az elmém lecsendesett, ami konkrétan azt jelentette, hogy csend lett a fejemben. A korábbi folyamatos belső monológok a haragomról eltűntek.

Képessé váltam magamra figyelni, a belső gondolataimra, a belső hangra, a megérzéseimre. 

Az élet szélesre tárta a kapuit és beléptem rajta.

Az önfejlesztés, az öngyógyító képesség megerősítése, a hozzám fordulókat támogatni, hogy a válságokból, nehézségekből továbbléphessenek, úgy hogy képesek legyenek a korábban elrejtett, elfojtott érzéseik mögött a gyökérokot megtalálni, hogy átélhessék a feloldó belső békét, hogy megtalálják a belső nyugalmukat. Hogy megláthassák önmagukat kiteljesedve, szárnyalva, lebegve, csak egyszerűen a létezésben.

Elsősorban a szüleim, a családom, a szerelmeim, a barátaim. Szárnyalás, erő, megbecsülés. Hálás vagyok azért különleges tartásért, amivel a családom felnevelt, megtanították számomra, hogy nincs megoldhatatlan gond, megtanítottak dolgozni, reálisan tekinteni az életre, megtanítottak szeretettel kapcsolódni az emberekhez. Hatalmas erő ez, amit sokan nem értenek, honnan van bennem. Szerelmeim tanításai, önfeledtséget hozott, barátaim támogatása folyamatosan kísér.

 • Wiesner Edit, mester coach, Lemma Coaching, a CoachOK Szakmai Szövetségének elnöke:  Coaching és facilitátor képzések.
 • Esther Kochte, a ThetaFloating személyiségfejlesztő módszer kidolgozója: ThetaFloating Mestercoach képzés.
 • Vianna Stibal, a ThetaHealing® módszer megalapítója: ThetaHealing® instruktor képzések.
 • Szilasi Márta, ThetaHealing® Mestertanár: ThetaHealing® konzulens képzések.
 • Dr. Komin Vladimir, a Transzperszonális Légzés Központ alapítója, az International Breathwork Foundation – IBF (Nemzetközi Légzésgyakorlat Alapítvány) koordinátora: légzéstréner képzés.
 • Szentpéteri Julianna, Jónai Éva Hava: EMK, azaz erőszakmentes kommunikáció képzések.
 • Németh Lóránd, Klinikai szakpszichológus, tréner, magyarországi OH-kártya tanár: Alapképzés, Traumafeldolgozás, Párkapcsolatok és kapcsolatok, Gyász,  Kiút a stresszből instruktor képzések.
 • Moritz Egetmeyer, Pszichoterapeuta, Humanisztikus pszichológus, az OH módszer atyja: Workshopok.
 • Eötvös Lóránd Tudományegyetem – BTK  – Történelem szakos bölcsész és könyvtáros képzések.
 • Budapesti Metropolitan Egyetem – Kompetencia-fejlesztő tréner képzés.
 • Tengerdy Krauser Ágnes – Yogin Aquarian  Meditáció és Humanológia Kurzus – Meditációs tanárképző.

 • Tengerdy Krauser Ágnes – Yogin Aquarian  Endokrin Egyensúly kurzus (kundalini jóga és meditációk).
 • Dr.Ofra Ayalon  – A traumafeldolgozás támogatása segítő szakembereknek workshop – OH kártya
 • Éber Ágnes,  ThetaFloating tanárképzés: ThetaFloating Alaptanfolyam.
 • Tengerdy Krauser Ágnes – Yogin Aquarian Kundalini Rebirthing Újjászületés.
 • Pósa Ferenc – Lélekrajz-elemző mentor képzés.
 • szeretek emberekkel foglalkozni
 • érdekel a személyiségfejlesztés
 • érdekelnek a kreatív tanulási módszerek
 • imádom a vizet, a vízpartokat, a tengerpartokat, szeretem nézni a vizet
 • szeretek inspirálni, motiválni másokat
 • szeretem az inspiráló utazásokat: olyan helyekre ellátogatni, ahol alig járnak turisták
 • szeretem a könyveket, a könyvtárakat, szeretem azokat a pillanatokat, amikor minden eltűnik, ha olvasok
 • szeretem megismerni az emberiség történetének kivételes alakjait, olvasni róluk, vagy filmeket nézni
 • érdekelnek az illatok, a színelmélet
 • szeretem a táncot, különösen a Nia táncot
 • szeretem a mozgást, súlyzós edzéseket, a szabadtéri edzőparkokat, imádok elmélyülni a kundalini jóga kriyákban
 • érdekelnek a használható életmód tanácsok
 • szeretek naplót írni, kedvenc reggelni elfoglaltságom
 • szeretek foglalkozni az időgazdálkodással
 • szeretem az önfejlesztést, mint belső erőt
 • szeretek megismerni mindent az öngyógyításról
 • imádom a napfényt
 • elvarázsol az alkotás, különösen a pontfestés