Tanmese a változásról

Tanmese

A két jégtömb. Érezz rá a folyamat örömére, az átalakulásod örömére. 

tanmese

Gyakran vágyunk az azonnali változásra, különösen igaz ez, ha hosszas gyötrelem, ha hosszas szenvedés van mögöttünk. Bruno Ferrero történetei mindig megérintik a szívemet. Egy szép tanmesét hoztam nektek a változásról, az átalakulásról. 

A hisztamin intolerancia, a mióma, a pajzsmirigy és az inzulinrezisztencia panaszok gyógyulása is egy folyamat.

Ehhez hoztam most egy kedves tanmesét.

Tanmese: A két jégtömb

“Volt egyszer két jégtömb.
A hosszú télen keletkeztek egy sziklás, bozóttal körbevett üregben, a hegyoldalt beborító erdő közepén. Makacs közönyösséggel méregették egymást. Viszonyuk meglehetősen hűvös volt. Néhány “jónapot”, egy-két “jóestét”. Semmi több. “Jégtörésrõl” szó sem volt.
Mind a ketten azt gondolták a másikról: – Igazán eljöhetne hozzám! De a jégtömbök egyedül nem tudnak elmozdulni a helyükről. Így nem történt semmi és a jégtömbök még jobban önmagukba zárkóztak.
Az üregben lakott egy borz, aki egy nap így fakadt ki:
– Milyen kár, hogy itt bent kell lennetek! Gyönyörűen süt a nap odakint!
A két jégtömb feljajdult. Kiskoruk óta tudták, hogy a nap a legnagyobb veszélyt jelenti számukra.
Meglepő módon azonban, most az egyik jégtömb azt kérdezte: – Milyen a nap?
– Csodálatos… Maga az élet. – válaszolta zavartan a borz.
– Csinálhatnál egy kis rést az odú tetején… Szeretném látni a napot! – mondta a másik.
A borz nem várta meg, amíg megismétli. Fúrt egy kis lyukat a gyökerek közé és a nap meleg, enyhe fénye aranysugárként hatolt be az üregbe.
Néhány hónappal később egyszer délben, ahogy a napfény felmelegítette a levegőt, az egyik jégtömb észrevette, hogy olvadni kezd és kis patakká változik. Másképpen érezte magát, nem volt már többé ugyanaz a jégtömb, ami eddig. A másik jégtömb is ugyanezt érezte.
Pár nap múlva a jégtömbökből két kis folyócska kezdett csordogálni. Ki is folytak az üregből és nem messze onnan, csillogó kis tavat alkottak, amelyben az ég kékje tükröződött.
A két jégtömb még érezte saját hidegségét, de ezzel együtt a törékenységét és a magányt. A közös aggodalmat és bizonytalanságot is. Felfedezték, hogy keletkezésük egyforma és valójában szükségük van egymásra.
Jött két tengelice és egy pacsirta, hogy szomjukat oltsák. A rovarok ott zümmögtek a tó körül, egy puha, hosszú farkú mókus pedig megfürdött benne.
És ebben a boldogságban ott tükröződött a két jégtömb, akik most szívet találtak maguknak.”
(Bruno Ferrero)

A tanmese fő üzenete: a változás

A változásról, ami mindig egy folyamat. A gyógyulásodra tekints folyamatként. Fontos folyamatként, melynek szinte minden fázisa meghatározó.

Összeállította:  Boros Ildi

Vedd vissza az irányítást az egészséged felett!

Amint elindulsz a téged érintő betegségek megértése útján te magad is tapasztalni fogod, hogy olyan, mélyen legbelül levő érzelmek, helyzetek, állapotok kerülnek felszínre, melyekkel lehet, hogy nem tudod, hogy mit kezdj. Ha nehéz ezt egyedül csinálnod, a lelki okok feltáráshoz bátran kérj segítséget, találd meg a megfelelő segítőt.

 

Válassz csomagot!

A konzultáció díja:  24.000,-Ft / alkalom

Időtartama:   1,5 óra

Személyes vagy online.

    A csomag díja:  100.000,-Ft  (5 alkalom)

    Időtartama:   5 x 1,5 óra

    Személyes vagy online.

      Személyre szabott egyéni megoldást nyújtok a Te céljaidhoz mérve, egyedi  tematika mentén segítelek.