Kundalini jóga meditációk

Könyvajánló a női szívnek: A Nő - Az élet Nukleusza.

Szeretnél elmélyülni különleges női meditációk, mantrák és kriyák világában?  Jó lenne egy kis segítség eligazodni a meditációk és kriyák világában, s közben valaki vezet a nőiséged ösvényén?  Szeretnél jobban ráérezni a kundalíni lényegére? 

kundalini meditáció

Meditációval egybekötött könyvbemutatón jártam, hogy kézbe vegyem ezt a csodaszép kötetet a kundalíni jógáról.


Tengerdy Kraus Ágnes: A Nő – Az élet Nukleusza : Kundalíni kriyák és meditációk a nők felemelkedéséhez. Életvezetési tanácsok a vízöntő kor emberéhez a tudatos házasságról, szexualitásról és váradósságról.  Fordította és kommentárokkal ellátta: Bir Akal Kaur. 2019.  126 p.


1. Igaznak lenni

Tengerdy Kraus Ágnes őszinte gondolatait olvashatjuk, ahogyan élete gyökeres átalakításáról, átformálásáról, a változás erejéről, az életbe vetett hitéről ír.  A változást elindító baleset olyan új energiákat ébresztett benne, ami lehetőséget adott számára, hogy új úton elindulva értelmet adjon az életének, a hivatásának, majd megtalálva társát házasságának, otthonának. 

Külföldön él, tanít ott is és Magyarországon is, jógatanárokat képez. (Hiteles ember, ajánlom figyelmetekbe weboldalát, itt megtalálhatod a részleteket www.yogin.hu , én is sokat tanultam tőle.)

“Azt hiszed, ha valakit szeretsz, vakon követned kell, de a szeretet nem erről szól. Ha valakit szeretsz, azzal teljesen őszintének kell lenned.” Yogi Bhajan

Csak azok kapcsolataink kellemesek és időtállóak, amelyekben önmagunk tudunk lenni – mondja a szerző, s ezt a gondolatot végig követi a kötetben, hiszen őszintén kapcsolódik annak minden mondatához, a szövegen keresztül pedig hozzánk olvasókhoz. Az egyes fejezetek mély őszinteséggel nyitnak utat a jógának, a társnak, a szeretetnek, a házasságnak, az anyaságnak, a gyermeknek, a közösségnek. A sorok vezetnek, az idézetek megérintenek, utat nyitnak a tudatosság felé, a meditációk belső békével töltenek el, a kriyák fény adnak.

2. Benső ragyogás

A kötetben végigvezet a női lét mindent átformáló fontos pontjain, lépcsőfokain, mélységein, megfűszerezve Yogi Bhajan mélyreható idézeteivel. Lelket megérintő lágy sorok, melyek erőt sugároznak, hatnak rád, bár észre sem veszed.

A nő   “Engedd, hogy benső fényed vezessen utadon, mert ha kívülről akarsz fényt behozni, nagy esély van rá, hogy elvakítanak és kihasználnak. Egyetlen dolog létezik, ami soha nem csapja be a nőt, a saját fénye és kisugárzása. Ha a benső fény vezet, ragyogni és szárnyalni fogsz. Eljön az idő, hogy többé ne használjunk ki egy nőt sem. A leányt leányként kezeljük, az anyát anyaként, a feleséget feleségként, és mindenek előtt a nőt, nőként.” Yogi Bhajan
A férfi   “Értsük meg, hogy minden férfinak szüksége van egy olyan kapcsolatra, amelyben egy nő vigasztalja, kényezteti, támogatja és főként figyel rá. Akinek a párnájára hajtja a fejét, és megoszthat vele bizalmas dolgokat. Ha a férfi nem bízhat a nőben, az a kapcsolat hamar felbomlik.” Yogi Bhajan

3. A nő, a formázó

Közben észrevétlenül vezet be a kundalíni jóga világába, tanít összefoglal, elmagyaráz, segít értelmezni.  A sorokon érezhető a szerző határtalan életereje, életszeretete, a kundalíni jóga megtartottsága, világító fénye, a tanítás tiszteletteljes indíttatása. A bemutatott kriyák “segítségével erős, kreatív, nyugodt, önbizalommal teli és méltóságteljes életet élhetsz”. “A látható világ mögötti láthatatlan energetikai tartományok megnyílnak Számodra és segítségedre lesznek. Tarts ki!”

“Elkezdesz tudatosan lélegezni és minden válasz megérkezik. Tudatosan be és kilélegzel és mindenre választ kapsz. Ha tudatosság nélkül lélegzel, tudattalanul élsz. Mi a lényege a tudatos légzésnek? Az, hogy közben dolgozhatsz, beszélgethetsz, de mindig tudatos része vagy a Teremtőnek Önmagadban. Te és a mindenható egyesül. Ezt a karaktert kell mindannyiunknak kinevelni, hogy örökké élhessünk.” Yogi Bhajan

27 különleges szívet megérintő fejezet, egy igaz embertől.

Melyek a kötet fő üzenetei számomra?  Szeret, tanít, tisztel, felemel.

Boros Ildikó