Köss békét önmagaddal!

Tanmese

Az önszeretet útja. Ott, ahol legfőbb problémád rejlik, ott, ahol leginkább szenvedsz önmagadtól, azon a ponton, ahol betegséged megmutatkozik – ott van a kincsed is.

tanmese

Önszeretet.  Az önszeretetnél nincs fontosabb. Ez a mese azt mutatja meg neked, hogy mindannak, ami benned van, helye, rendeltetése van az életedben.  

Az önszeretet útja: a módszer, ahogyan érintkezésbe tudsz lépni valódi önmagaddal.

Aki nem változik, megmerevedik

“„Az angyalok váratlanul érkeznek” – állítja egy modern dal. Néha a barátod az, aki mond egy szót, amitől benned minden új fényben ragyog fel. Máskor egy gyermek az angyal, aki rád pillantva ráeszméltet arra, hogy mennyire jelentéktelenek azok a problémák, amelyekkel birkózol.

Az angyalok az átváltozás mesterei. Vezessen téged a Változás Angyala a saját változásod titkaiba is!

Ha eleven akarsz maradni, újra és újra változnod kell. Aki nem változik, megmerevedik. C.G. Jung úgy vélte, hogy a változás legnagyobb ellensége a sikeres élet. Az ember olyankor ugyanis azt gondolja: „Minden a legnagyobb rendben van. Nincs szükségem semmiféle változásra.” Az ilyen ember belsőleg és külsőleg leáll. Ugyanazokat a szófordulatokat ismételgeti, amit már húsz éve is mondogatott. Azokhoz a megoldásokban hisz, amelyek eddig is beváltak. Egyre unalmasabbá válik. Az embernek lassan elmegy a kedve, hogy beszélgessen vele. Gondolatai, szavai elcsépeltek, olyan, mint a kihűlt kávé: nem ízletes többé.

Muszáj megváltoznom

A Változás Angyala őrizzen meg attól, hogy kemény legyél önmagaddal!

Sokan érzik, gondolják úgy, hogy meg kell változniuk. A változás igényéhez azonban gyakran társul kegyetlen keménység és önmagunk elutasítása. Muszáj megváltoznom! Mert úgy, ahogy vagyok, nem vagyok megfelelő, nem vagyok jó! Meg kell szabadulnom végre a hibáimtól, érzékenységemtől, félelmeimtől, indulatosságomtól. E mögött a változtatás utáni vágy mögött az a szemlélet húzódik meg, minden hibám és gyengeségem rossz.

Az Átalakulás Angyala azt szeretné tudtodra adni, hogy minden, ami benned van, jó; mindennek ott szabad lenni benned. Mindannak, ami benned van meg van a maga értelme – de változásra is szükség van.

Nem baj, ha félsz! A félelem gyakran azt jelzi, hogy helytelen az életeddel kapcsolatos alapállásod. Talán azt hiszed, hogy mindenben tökéletesnek kell lenned, hogy nem szabad semmilyen hibát elkövetned. Ez esetben azt jelzi, hogy ezzel a beállítódással elsősorban magadnak ártasz. Arra szólít, hogy válassz emberibb utat, olyat, amin eleven emberként vagy képes járni.

Nem baj, ha dühös vagy, ha haragszol. Ha megengeded magadnak, hogy dühös légy, ha képes vagy a haragodra ránézni és a mélyére hatolni, akkor indulatod új elevenségre változhat át benned. Talán azt is jelzi a dühöd, hogy eddig mindig másokhoz igazodtál, másoknak akartál megfelelni. Mostantól fogva végre a magad életét akarod élni.

Ha ez a helyzet, akkor a dühöd az új élet hajtóerejévé változhat át benned.

A mesék ismerik az átváltozás titkát, bennük emberek  állatokká, állatok emberré változnak át. A mesékben minden képes átváltozni! A mesék megértethetik az emberrel, hogy semmitől sem szabad visszariadnia, semmi olyantól, ami benne van. Benned is átváltozhat minden!

A három nyelv meséje

Az egyik mese csodálatosan mondja el az átváltozás titkát. Ez a Három Nyelv meséje.

Ebben szerepel egy ifjú, aki semmit sem tanul meg abból, amire az apja meg akarja tanítani. Ehelyett a kutyák, a békák és a madarak nyelvét sajátítja el.

Amikor vándorlása során eljut egy várba, a várúr csak azoknak a vad, csaholó kutyáknak a tornyába engedi be őt, amelyek már fölfaltak egynémely vándort. De a mi legényünk nem ijed meg, hiszen érti a kutyák nyelvét. Ezek pedig elárulják neki, hogy csak azért annyira dühösek és vadak, mert kincset őriznek. Megmutatják a legénynek a kincset és segítenek neki kiásni azt. Ezután eltűnnek és ettől kezdve béke uralkodik az országban.

Én nagyon kifejezőnek találom ezt a képet: Ott, ahol legfőbb problémád rejlik, ott, ahol leginkább szenvedsz önmagadtól, azon a ponton, ahol betegséged megmutatkozik – ott van a kincsed is.

Itt tudsz érintkezésbe lépni valódi önmagadhoz.

Az érzések vezetnek

Ez a mese azt akarja megmutatni neked, hogy mindannak, ami benned van, van helye, rendeltetése az életedben. Ha állandóan elégedetlen és dühös vagy, ezért még nem szabad visszautasítanod önmagadat. Inkább kérdezd meg magadtól, hogy milyen kincsre utalnak, milyen kincsre szeretnének rávezetni ezek az érzések. Majd ha kiástad a kincsedet, ha rátaláltál igazi lényedre, akkor át fognak alakulni ezek az érzések is. Akkor egyszerre békét fogsz kötni önmagaddal. És hálás leszel. hogy a csaholó kutya felhívta a figyelmedet a kincsre.

Bátorítson az Átváltozás angyala, hogy gyöngéd tekintettel merj ránézni mindarra, ami csak van benned, mert mindez anyaga annak az átváltozásnak amelyen, mint egy fátyolon keresztül egyre tisztábban tündöklik át a Te hamisítatlan, igazi arcod!”

(Önszeretet forrás: Anselm Grün: 50 Engel für das Jahr)

Töltsd le a munkafüzetet, ami segít 10 szempont szerint áttekinteni a tüneteid. 

Ingyenes e-book

Az inzulinrezisztencia tünetei

Úgy érzed, hogy te is inzulinrezisztens vagy? Nem vagy biztos benne, de a tünetek arra mutatnak? Honnan veheted észre, hogy érintett vagy?

Tedd meg az első lépést a testi tüneteid mögött megbúvó lelki tényezők feldolgozásáért.