Érzelmi környezet

Hírek és álhírek

Figyelj arra, hogy milyen környezetben élsz, milyen érzésekkel, gondolatokkal veszed körbe magad. Figyelj a mérgező külső hatásokra, és ha teheted csökkentsd a negatív hatásokat. Ez az Örkény novella egyszerűen mutatja meg a lényeget számunkra.

„Szenvedélyes hírlapolvasó vagyok. Reggelente örömmel veszem kézbe a friss újságot, és átolvasom elejétől végig.
Minek szól ez az érdeklődés?
Mindannak, ami tegnap óta történt, az öt világrész eseményeinek. Minthogy ezt a kívánságot százmilliók osztják, kialakult egy mindent behálózó hírszolgálati szervezet. Kábelek, riporterek, képtávírók, telesztárok, szerkesztőségek, Nyomdák ontják az érdekesnél érdekesebb híreket. Mindez óriási összegeket emészt föl. A minap rájöttem, hogy erre semmi szükség.
Hogyan született meg bennem ez a felismerés?
Egy hónapot töltöttem külföldön. Hamarosan hiányozni kezdett a reggeli újságolvasás. A második hét végén kezembe akadt egy régi pesti újság, melybe egy villanyplatnit csomagoltuk. Kicsomagoltam, Elolvastam. Olvasás közben azon kaptam magam, hogy a Régi hírek ugyanolyan érdekesek, mint a Frissek.
Ez a tapasztalat elgondolkoztatott. Ha a régi híranyag semmivel sem unalmasabb, mint az új, akkor talán az sem fontos, hogy amit elolvasok, megtörtént-e, vagy sem. Lehetséges, hogy kíváncsiságom beéri álhírekkel van.
Próbát tettem. A próba sikerült.
Az alábbiakban ismertetek néhány érdekes hírt, amelyet néhány óra leforgása alatt, KÜLÖNÖS minden fáradság nélkül, az ujjamból szoptam.
Remélem, hogy Ezek a meg nem történt események olvasóim kíváncsiságát is kielégítik. Ez igen nagy jelentőségű esemény lenne. „

(Örkény: Egypercesek)

A lélek harmóniája
(meditáció, tréningek, tanfolyamok) IR, pajzsmirigy, fogyás, meddőség, PCOS, mióma

(FaceBook csoportom)

Blogajánló

inzulinrezisztencia könyv

Inzulinrezisztencia könyvek

Inzulinrezisztencia könyvek Szakirodalom és táplálkozás Inzulinrezisztencia könyv kevés van a piacon, bár egyre ismertebb az probléma, napról-napra…
betegség lelki okok

Lelki eredetű betegségek lexikona

Lelki eredetű betegségek lexikona Nyitottá válni az érzelmekre Könyvajánló. Lehetőség, hogy belássunk a betegség mögé, milyen érzelmek,…

Inspirációs Hírlevél

Különleges, inspiráló hírek