Hogyan befolyásolják a gondolatok a testünket?

A hitrendszerek ereje

Ha megváltoztatod a gondolataid, elkezdesz másképp cselekedni, ettől elkezd megváltozni az életed. Minden aszerint történik, amit hiszünk és gondolunk. Ó mennyiszer hallottad már ezeket a mondatokat.

hitrendszerek

Hitrendszereink akadályozhatják a kibontakozást, a kiteljesedést, az élet teljességének a megélését.  Amit gondolsz, ami, a meggyőződésed, a hitrendszered, aszerint kezdesz cselekedni. A ThetaHealing módszerrel hatással tudsz lenni a hitrendszeridre. Kiindulási alap: ThetaHealing és hitrendszer.

 1. Hitrendszer és ThetaHealing

Indításként ezzel kapcsolatban szeretnék elmesélni egy történetet. Figyeld meg közben mit érzel, mit gondolsz és figyeld meg, a tested hogyan reagál a hallottakra, ellazul vagy begörcsöl? Szóval csak olvass és közben figyelj befelé.

Képzeld el, hogy barátaid társaságában vacsoráztok a kedvenc éttermedben, és ez a nap érted van. Boldog és különleges ez nap, felszabadult vagy, kacagással teli az este. Miden csodaszép, minden örömteli.

Majd váratlanul megszólít a pincér, és közli, hogy egy telefonos üzenetet kell átadnia, a párod üzeni, hogy a szüleidet autóbaleset érte, és a közeli kórházba vitték be őket.

Felpattansz és éppen indulnál is a kórházba, amikor újra megjelenik a pincér, és közli, tévedett. Bocsánatot kér, mert nem a szüleidet vitték be, eltévesztette az asztalt, a szüleid jól vannak.

 2. Mi is történt?

A hír hallatán aggodalom, tehetetlenség, kifeszítettség, görcsösség. Testedben óriási feszültség keletkezett, a szíved összeszorult, a pulzusod az egekben.  Tested, lelked és szellemed pillanatok alatt alkalmazkodott a külső körülményekhez, kétségbeesett a szívszorító hír hallatán, nem kezdte azt vizsgálni, a hír igaz, vagy hamis, hanem azonnal igaznak tekintette, és így reagált.

Majd megérkezett a feloldozó hír és a tested elkezdett lecsillapodni, a szívverésed alábbhagyott, megnyugodott, lelked felszabadult a nyomás alól.

 3. Pedig valójában mi történt? 

Semmi. Szüleid egész idő alatt békésen üldögéltek az otthonukban.  A te tested viszont azonnal reagált a pincér szavaira és az ezzel kapcsolatos gondolataidra.

Valamit valósnak vélünk, a testünk, lelkünk és szellemünk is reagál arra, amit igaznak gondolunk. Tehát láthatod, hogy igazolt az a tézis, ha félelemben élünk, testünk feszültté válik, ha örömben, harmóniában, testünk ellazul. A valódi kérdés az, meddig maradsz egy-egy téma esetében félelemben.

Tehát minden aszerint történik, ami hiszünk, amit gondolunk. Másként megfogalmazva: ha megváltoztatod a hozzáállásod, a nézőpontod, megváltozik az egész életed. Azok vagyunk, amit gondolunk. A gondolatok nemcsak vágyainkat és valóságunkat irányítják, hanem csakugyan kihatnak testünk valamennyi rendszerére.

Fontos ebben a történetben még, hogy a tudatalattink nem volt képes különbséget tenni a valóság és képzelet között. Ezért most fontos tudatosítanod, hogy képes vagy belső képekkel, akár egy meditációval is új életet elképzelni, kialakítani magadnak. Ebből következik, hogy olyan világot alkothatsz magadnak, amilyent szeretnél.

A belső képek erejével van lehetőséged más irányba mozdítani az életed, az egészséged.

 4. Mit tehetsz, hogy jobban érezd magad?

Gondolataink átalakítása lépésekből áll. A ThetaHealing hitrendszereket, gondolatokat, hiedelmeket, belső képeket átalakító módszer, belső munka, melyben a korlátozó hitrendszereket támogatóvá alakítjuk.

A ThetaHealing® technika segítségével megkereshetjük azt a pontot, amikor a viselkedési minta (a szabály) megszületett, és ha megtaláltuk a gyökérproblémát lehetőségünk van el is távolítani, majd támogató hitrendszerekre cserélni.

A folyamat célja, egy harmonikus, támogató, belső világ kialakítása. A hitrendszerek átalakítása hatással van a lelkünkre és közvetlenül a testünkre, így megélhetjük és megtapasztalhatjuk a test változásait is.

Ugye, hogy képesek vagyunk figyelni önmagunkra? Igen. Lépésről lépésre.

Ez egy folyamat.

Önmagadhoz újra kapcsolódni egy folyamat.

Boros Ildi

Vedd vissza az irányítást az egészséged felett!

Amint elindulsz a téged érintő betegségek megértése útján te magad is tapasztalni fogod, hogy olyan, mélyen legbelül levő érzelmek, helyzetek, állapotok kerülnek felszínre, melyekkel lehet, hogy nem tudod, hogy mit kezdj. Ha nehéz ezt egyedül csinálnod, a lelki okok feltáráshoz bátran kérj segítséget, találd meg a megfelelő segítőt.

 

Válassz csomagot!